Intrebari frecvente despre NeuroVision

1. Tratamentul prin Neurovision al Ambliopiei ( Ochi lenes)
Este o terapie care se desfasoara intr-o clinica de specialitate, sub indrumare medicala, in Romania doar in clinica Oftapro. Tratamentul Ambliopiei se realizeaza printr-o metoda non-chirurgicala si cu risc zero, care imbunatateste spectaculos vederea pentru ambii ochi. De regula ochii par sanatosi, dar vederea este slaba.

Tratamentul prin Neurovision este singura forma de tratament pentru adolescentii si adultii diagnosticati cu Ambliopie ( ochi lenes) care este recunoscuta si aprobata in SUA si Europa.
2. Ce este Neurovision?
Neurovision este o inovatie de ultima ora in tehnologia imbunatatirii vederii care utilizeaza o serie de programe vizuale interactive in scopul de a antrena creierul sa vada mult mai bine. Este o aplicatie de clinica, non invaziva, care se bazeaza pe o tehnologie foarte avansata.

"Am sperat sa existe o cale de a-mi vindeca ochii mei lenesi. Medicul oftalmolog mi-a spus despre Neurovision, un nou tratament pt. ochiul lenes. Acum pot sa vad bine cu amandoi ochii. Sunt foarte multumita de rezultate si cu adevarat fericita" Irena Z, 25 de ani.
3. Cum functioneaza Neurovision?
Dupa ce ochii percep imagini din lumea inconjuratoare, informatia vizuala este trimisa intr-o zona a creierului responsabil cu vizualizarea (cortexul vizual). Tratamentul prin Neurovision antreneaza cortexul vizual pentru a imbunatatii calitatea imginilor.
4. Este potrivit pentru mine tratamentul prin Neurovision?
Tratamentul prin Neurovision se adreseaza unei largi categorii de oameni. Este potrivit pentru dumneavoastra daca:
- aveti varsta cuprinsa intre 9 si 55 ani;
- aveti o acuitate vizuala slaba;
- sunteti diagnosticat cu Ambliopie.
5. Ce efecte are tratamentul Ambliopiei?
In marea majoritate a cazurilor, acuitatea vizuala creste cu mai mult de 2 linii pe ecranul de testare a vederii ( peste 20%).
"Dupa tratamentul cu Neurovision, in mod miraculos, sunt capabil sa-mi desfasor activitatea acasa si pe strada, fara ajutorul ochelarilor" N.Tan, 37 de ani.
6. Ce risc implica tratamentul Neurovision?
Nu exista nici un risc, efecte secundare sau complicatii in urma tratamentului cu Neurovision. Este o metoda care nu implica interventie chirurgicala sau medicatie.
7. Ce durata are programul?
O sedinta de tratament dureaza 30 de minute, de 3 ori pe saptamana. In total sunt 30-50 de sedinte, aproximativ 3 luni de tratament.
8. Cum se desfasoara o sedinta de Tratament?
Veti sta in fata unui monitor de computer, la aprox 1.5 metri distanta, intr-o camera obscura. Pe ecran se vor afisa o serie de imagini, la care dumneavoastra veti reactiona. In functie de raspunsul d-voastra, programul va ajusta nivelul de dificultate a imaginilor pentru a va imbunatatii abilitatile vizuale.
9. Cat de repede voi simti o imbunatatire?
Veti incepe sa remarcati o crestere a perceptiei vizuale dupa 2 saptamani de tratament.
10. Unde pot sa fac o sedinta de tratament prin Neurovision?
Prima sedinta va avea loc in clinica Oftapro, sub atenta supraveghere si instruire; urmatoarele sedinte le puteti desfasura acasa sau tot la clinica.
11. De ce echipament am nevoie pentru sedintele de acasa?
  • un desktop computer cu conexiune Internet;
  • preferabil un monitor de min 15"
  • camera obscura
  • o distanta de 1.5 m intre ochi si monitor.
Afla mai mult despre tratamentul NeuroVision
Site-ul oficial NeuroVision